Čo znamenajú farby roka 2021?

Publikované dňa 27.02.2023
Pantone Color Institute sa rozhodol, že rok 2021 budú charakterizovať dve nezávislé farby, ktoré zdôrazňujú ako sa rôzne prvky môžu vzájomne podporovať.
Jednou z farieb je PANTONE 17-5104 Ultimate Gray a tou druhou PANTONE 13-0647 Illuminating
"Praktické a pevné, ale zároveň hrejivé a optimistické, spojenie týchto dvoch farieb predstavuje silu a pozitivitu. Je to spojenie farieb, ktorý zhŕňa hlbšie pocity premýšľavosti s prísľubom niečoho slnečného a priateľského." vyhlásila riaditeľlka Pantone Color Institue.
Čo tieto farby znamenajú?
Farba roka je trendom, ktorý bude tento rok dominovať v móde a ovládne aj dizajn. To, čím sa obklopujeme totiž výrazne vplýva na našu náladu. Cieľom farebnej kombinácie je teda okrem iného aj upokojiť a rozveseliť myseľ.

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey
je symbolom pevných a spoľahlivých prvkov, ktoré sú večné a poskytujú pevný základ. Taktiež podporuje pocity vyrovnanosti, stálosti a odolnosti.
 
PANTONE 13-0647 Illuminating je jasná a veselá žltá farba, hrejivý žltý odtieň je preniknutý slnečnou energiou.
 
Sivá je neutrálna, príjemná farba, ktorá sa ľahko kombinuje s pestrofarebnými doplnkami. V obľube ju majú rozvážni ľudia.
         
                                                                            

Žltá
je farbou aktivity, optimizmu a chuti do života. Ľudské oko je na ňu mimoriadne citlivé.
     

                                                                                                    

Sivá s kombináciou žltej farby na dioptrických ale aj na slnečných okuliaroch je vynikajúcou voľbou na oživenie vášho vzhľadu.

BV

Podobné články