Ako správne dezinfikovať okuliare?

Publikované dňa 27.02.2023
Správnu starostlivosť, čistenie a dezinfekciu okuliarov netreba podceňovať. Chceme predsa aby nám naše okuliare slúžili čo najdlhšie. Správne návyky Vám pomôžu zbaviť sa všetkých nečistôt, ktoré sa zachytávajú na vaších okuliaroch a prispeju k tomu aby vaše okuliare boli v dobrom stave čo najdlhšie.
Buďme zodpovední v tomto neľahkom období a dodržujme najzákladnejšie zásady.

1. krok je správne ČISTENIE:
Opláchnite šošovky pod teplou tečúcou vodou, je dobré použiť trochu mydla alebo saponátu pre lepšie očistenie okuliarov. Nikdy nepoužívajte prípravky na čistenie skiel v domácnosti alebo  produkty na báze rozpúšťadiel, ktoré by vám mohli poškodiť nie len šošovky ale aj rám.

2. krok je SUŠENIE:
Použite mäkkú utierku, ktorá po sebe nezanecháva vlákna a jemne osušte svoje okuliare. Neodporúčame utierať okuliare so servítkami, papierom alebo kusom oblečenia, pretože Vám to môže poškrabať šošovky. Pre rýchle čistenie okuliarov a použití vlhčených utierok nevyvíjajte veľký tlak na sklíčko, pre lepšie očistenie sklíčok použite utierku z mikrovlákna.

Utierka z mikrovlákna→

Na záver odporúčame použiť dezinfekčný sprej, ktorým postriekate vaše okuliare. Taktiež môžete použiť utierku proti zahmlievaniu alebo sprej s antikondenzačným účinkom.

Utierka proti zahmlievaniu→  

Sprej s antikondenzačným účinkom →      rodinné balenie →

3. krok SKLADOVANIE:
Majte vždy po ruke ochranné púzdro na okuliare. Neumiestňujte vaše okuliare smerom dole, aby sa predišlo poškrabaniu šošoviek. Najlepšou možnosťou keď nepoužívate vaše okuliare je ich uloženie do puzdra. Takto ich ochránite nie len pred nečistotami a prachom, ale aj pred poškrabaním alebo zlomením. Akékoľvek škrabance, nečistota alebo šmuhy môžu znemožniť dokonalé videnie.

Puzdro na okuliare→
  

4. krok OPRAVA/ÚPRAVA:
Neodporúčame Vám aby ste sa doma pokúšali opraviť vaše okuliare, môžete ich totižto ešte viac poškodiť, namiesto toho ich nechajte profesionálne opraviť/upraviť. Môžete využiť aj pohodlnejšiu možnosť opravy/úpravy vašich okuliarov, ktorú ponúkame na našej stránke a to využiť jedinečný servis - opravu okuliarov v našej optike. Okuliare Vám nielenže preveríme z hľadiska možnosti opravy, ale aj bezpečne skontrolujeme. Viac o tejto oprave/úprave →

Príklad ako môže dopadnúť "oprava" doma →

V tomto období odporúčame zvýšenú starostlivosť čistenia okuliarov, aby sme predišli možnej nákaze aj takouto formou.
Verím, že Vám článok pomohol a inšpiroval ku každodennej "očiste" okuliarov.


BV

Podobné články